ماجرای هک سایت وزارت بهداشت چه بود؟-راهبرد معاصر
مشاهده پشه آئدس در برخی از شهر‌های سواحل جنوبی و شمالی سرپرست شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران منصوب شد ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز

ماجرای هک سایت وزارت بهداشت چه بود؟

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره موضوع هک شدن سایت وزرات بهداشت و افشای اطلاعات هویتی شهروندان توضیحاتی داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 04
کد خبر: ۳۹۵۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ سیف اله ابوترابی، سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه طی چند روز اخیر خبری مبنی بر هک شدن سایت وزرات بهداشت و افشای اطلاعات شهروندان ایرانی در فضای مجازی منتشر شده بود، اظهار کرد: هیچ اطلاعاتی از شهروندان منتشر نشده و هک شدن سایت وزرات بهداشت و افشای اطلاعات هویتی شهروندان ایرانی را تکذیب می‌کنم.

 

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه سازمان ثبت احوال با سایر دستگاه‌ها ارتباط و همکاری دارد، گفت: برای حفاظت از اطلاعات شهروندان مجبور به بسته شدن سایت وزرات بهداشت شدیم.

 

ابوترابی با بیان اینکه شهروندان نگران افشای اطلاعات هویتی خود نباشند، تصریح کرد: اطلاعات شهروندان تنها در حدی که نیاز باشد در اختیار سایر دستگاه‌ها قرار می‌گیرد، بنابراین شهروندان ایرانی نگران افشای اطلاعات هویتی خود نباشند.

 

پیش از این برخی از خبرگزاری‌ها از قول ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور خبری مبنی بر افشای اطلاعات شهروندان ایرانی از بانک اطلاعاتی سازمان ثبت احوال و فروش آن با قیمت ۱۰ بیت کوین معادل حدود ۶۰ هزار دلار منتشر کردند.

 

ابوترابی گفت: سازمان ثبت احوال با بسیاری دستگاه ها و نهادها ارتباط برخط دارد که وزارت بهداشت هم از جمله این دستگاه‌هاست. در تفاهم نامه میان ثبت احوال و وزارت بهداشت ذکر شده که نباید اطلاعاتی که ما در اختیار آنها قرار می دهیم در بستر اینترنت قرار بگیرد که علت آن هم نا امن بودن این فضا است.

 

به گفته ابوترابی برای بحث غربالگری بیماری کووید۱۹ وزارت بهداشت اطلاعات را در بستر اینترنت قرار داد، اما این طور نیست که کل اطلاعات را گرفته باشند و یا اساسا اطلاعات از پایگاه داده ثبت احوال گرفته باشند. برای مثال فردی وارد سامانه ای همانند فروشگاه خرید و یا درخواست تاکسی اینترنتی می شود و شماره ملی و بعضی اطلاعات اولیه هویتی همانند نام و نام خانوادگی و شماره تماس را برای ثبت نام وارد آن سامانه می کند و آن سامانه پایگاه داده ای با این اطلاعات، برای خود ایجاد می کند.

 

سخنگوی ثبت احوال کشور مطرح کرده بود: در این مورد هم برای ثبت نام در سامانه سلامت وزارت بهداشت نیز افراد برای ثبت نام باید این اطلاعات را وارد می کردند که این سامانه اطلاعات را از پایگاه داده ما دریافت می کرد، اما به هیچ عنوان اطلاعاتی شامل ارتباط های سببی و نسبی و یا ازدواج و طلاق افراد در اختیار نه این سامانه که هیچ سامانه ای قرار نمی‌گیرد.

 

ابوترابی تصریح کرد: به این ترتیب دسترسی به اطلاعات اولیه افراد شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس می تواند از طریق سامانه سلامت وزارت بهداشت اتفاق بیفتد که ما امروز جلوی دسترسی به این پایگاه داده را گرفتیم و به وزارت بهداشت کتبا اعلام کردیم سامانه را امن کنند و تا زمانی که این امنیت برقرار نشده نمی توانند از این اطلاعات استفاده کنند و این کار با توجه به تفاهم نامه و پروتکلهای ایمنی که با ثبت احوال بسته اند، تخلف است.

 

سخنگوی ثبت احوال کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه بحث هک (دسترسی غیرمجاز به اطلاعات افراد) توسط دستگاه های امنیتی نظارت و پیگیری می‌شود، گفت: تا این لحظه موضوع هک برای پایگاه داده ثبت احوال به شکلی که به صورت یکپارچه دسترسی به اطلاعات اتفاق بیفتد به حمدالله نداشته ایم و ظاهرا تنها دسترسی به اطلاعات اولیه شامل نام و نام خانوادگی، کدملی و شماره تماس افراد از طریق سامانه وزارت بهداشت اتفاق افتاده است و هرچه بوده همان اطلاعاتی است که در این سامانه سلامت وجود داشته که قابل دسترس قرار گرفته است و موضوع به وزارت بهداشت اطلاع داده شده و اعلام شده اطلاع رسانی کنند.

 

همچنین ابوترابی گفته بود: ما اطلاعاتی بیش از آنچه که ذکر شد به هیچ سامانه ای نمی دهیم، مگر در موارد خاص آن هم نه در بستر اینترنت، به سامانه سلامت هم اطلاعات در همین حد داده شده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار